Media    
     
alles op deze pagina is vrij voor directe publicatie    
     

Pianist Tommie volgde een klassieke opleiding piano bij Marinus Flipse István Hajdu en Djuba Edlina Dubinski. Na het behalen van zijn diploma aan het Rotterdams Conservatorium was hij twintig jaar full-time werkzaam aan De Rotterdamse Dansacademie. Daar ontwikkelde hij zich door het begeleiden van moderne dansstijlen tot een veelgevraagd instant composer. Tevens was hij jarenlang vaste begeleider bij De Rotterdamse Dansgroep.

Inmiddels heeft hij zijn vaardigheden omgezet in solowerk. Nog steeds speelt het element dans een rol wat te horen is in vaak continue ritmes en langgerekte melodische patronen.

Invloeden
Men herkent de minimalistische stijl van bijvoorbeeld Simeon ten Holt, Philip Glass en Yann Tiersen. De oorsprong ligt bij klassieke componisten zoals Erik Satie, Claude Debussy en Francis Poulenc. Soms klinkt er jazz en hoort je invloeden van Keith Jarrett, Bill Evans en Michel Petrucciani

Je kunt zijn mediatieve muziekstijl typeren als minimal soundscapes, aleatoric en ambient.

In 1993 stuntte hij door 41 uur non stop piano te spelen hetgeen hem een vermelding opleverde in de Belgisch/Nederlandse editie van Het Guinness Book of records (ISBN 9021523450 - pagina 148)

  Zaterdag 15 november 0m 15.00 uur - Pianorecital en cd release Vaalser pianist Tommie in wandelcafé Hoeve De Linde, Schuttebergsweg 5 in Vaals.

Ter afsluiting van een seizoen met tientallen optredens in Vaals presenteert de op het Drielandenpunt wonende pianist Tommie zijn nieuwe cd. Het bevat een bloemlezing van twintig van de meest geliefde pianostukken en improvisaties waar hij het publiek de laatste tijd mee betoverde. Nog tot en met 8 december is hij te horen in Galerie de Gau, Hoeve de Linde en tijdens de zondagsbrunches van Hotel Kasteel Bloemendal. Hierna gaat hij zoals ieder jaar naar Nieuw - Zeeland om daar fietsend te overwinteren.

 

 

 

 

 

 

 

     

http://www.tommiepiano.com/guinnesseng.htm                   https://www.facebook.com/pages/Tommie/280003425431472